نحوه تعویض گژنپین کیا چگونه است؟

 گژنپین خودرو یک میله استوانه‌ای شکل است که از جنس فولاد است. قسمت خارجی این قطعه نرم و قسمت داخلی آن سخت است. علت متفاوت بودن جنس قسمت داخل و خارج گژنپین، مقاومت داشتن در برابر احتراق است. گاهی اوقات برای بالا بردن مقاومت آن را صیقل داده و آبکاری می‌کنند.

آیا می‌دانید نحوه تعویض گژنپین کیا چگونه است؟ آیا درباره کارکرد و علائم خرابی این قطعه اطلاعاتی دارید؟ در اینجا نکات مهمی درباره گژنپین و کاربرد آن بیان می‌کنیم. در پایان شما را با یک فروشگاه خوشنام و معتبر به اسم کردیدک آشنا می‌کنیم. شما می‌توانید بهترین لوازم یدکی کیا و هیوندا را از این فروشگاه تهیه کرده و آن را برای ماشین خود استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به وب سایت و پیج اینستاگرامی ما مراجعه کرده و اطلاعات بیشتری درباره کار این فروشگاه و محصولات آن کسب نمایید. (شاید مطالعه مقاله معرفی 5 قطعه موتوری مهم در خودروهای کیادر این زمینه اطلاعات خوبی را به شما بدهد.)

کاربرد گژنپین در خودرو چیست؟

داخل سیلندر موتور خودرو یک پیستون هست که پس از دریافت انرژی حاصل از احتراق به سمت پایین حرکت می‌کند. این حرکت رفت و برگشتی باید از طریق میل لنگ تبدیل به حرکت چرخشی شود. واسطه این دو قطعه شاتون است. شاتون در قسمت اتصال به میل لنگ به‌وسیله کفه پایینی آن و دو یاتاقانی که در دایره پایین شاتون قرار می‌گیرد وصل می‌شود. در قسمت بالایی شاتون یک حفره هست که دقیقاً مشابه قسمت پایین است با این تفاوت که قسمت پایین را می‌توان به دو نیم کره مساوی تقسیم کرد.

اما در قسمت بالا یکپارچه و جدا نشدنی است و نمی‌توان آنها را از هم جدا کرد. شاتون از قسمت وسط پیستون بالا می‌آید که این قسمت وسط پیستون محل عبور انگشتی یا همان گژنپین است. گژنپین با عبور از این حفره پیستون و عبور از حفره بالا سر شاتون از طرف دیگر پیستون خارج شده و این دو قطعه به هم متصل می‌شوند. این قسمت گژنپین چون فشار و سرعت حرکت زیاد است باید به‌خوبی روانکاری شود. برای روانکاری از یک بوش اطراف گژنپین استفاده می‌شود تا این قطعه در داخل آن قرار بگیرد.

چگونه ممکن است گژنپین دچار آسیب شود؟

 

نحوه تعویض گژنپین کیا چگونه است؟
نحوه تعویض گژنپین کیا چگونه است؟

 

در صورتی که این قطعه روغنکاری مناسب نشود دچار ساییدگی و خوردگی خواهد شد. این ساییدگی موجب فاصله میان گژنپین با شاتون و پیستون زیاد و حالت لقی پیدا کند. این لقی و فاصله زیاد موجب شنیدن صدای بر خورد در موتور می‌شود. این صدا شبیه صدای یاتاقان زدن موتور است که با افزایش دور موتور با بر خورد صدای دو فلز بر روی هم افزایش پیدا می‌کند. در صورت خرابی اویل پمپ، گرفتگی کانال روغن و یا پایین بودن سطح روغن موتور می‌تواند باعث به‌وجود آمدن مشکل در گژنپین شود.

علائم خرابی گژنپین

خرابی این قطعه معمولاً کم و به ندرت اتفاق می‌افتد. اما در صورت خرابی یک سری نشانه‌هایی هستند که مهم‌ترین آن تولید صدای اضافه از سمت موتور خودرو در حال حرکت است. این صدا با افزایش دور موتور بیشتر شده که شبیه صدای تق تق  یا بهم کوبیدن دو جسم فلزی به یکدیگر است.

در بعضی مواقع دیده می‌شود که هنگام خراب شدن گژنپین از آن روغن موتور بیرون بریزد یا برخی از قطعات فلزی تشکیل دهنده موتور و شاتون به طرف بیرون پرتاب شوند. تشخیص خرابی این قطعه به خوبی از طرف یک تعمیر کار ماهر انجام می‌شود. در تعمیرگاه  با انجام آزمون بالانس این مشکل قابل تشخیص است. از جمله این علائم شامل موارد زیر است:

ساییدگی

به مرور زمان و با افزایش کار موتور ماشین مخصوصاً زمانی که سیستم روانکاری موتور ضعیف باشد همراه با افزایش بی رویه دمای موتور موجب زیادشدن روند سایش گژنپین و چشمی، کوچک شاتون و سوراخ پیستون افزایش پیدا می‌کند که موجب افزایش لقی و تولید صدا می‌شود. در این شرایط باید نسبت به باز کردن موتور و تعویض قطعات خراب اقدام کرد.

شکستگی در گژنپین

بر اثر بروز احتراق انفجار گونه در موتور ماشین اگر کیفیت گژنپین پایین باشد یا در زمان تولید دچار نقص و آسیب شده باشد، ضربات احتمالی پیستون به گژنپین باعث شکستگی آن خواهد شد.

لهیدگی و خمیدگی قطعه

همان‌طور که گفته شد نیروی ناشی از احتراق سوخت و هوا روی پیستون به‌وسیله گژنپین به شاتون منتقل می‌شود. نیروی به‌وجود آمده به‌صورت ضربه کار می‌کند. در صورتی که گژنپین دچار ضعف یا نقص باشد دچار لهیدگی یا خمیدگی خواهد شد. همین مشکل باعث شکسته شدن این قطعه می‌شود. (مقاله4 نشانه خرابی موتور کیا اطلاعات بیشتری را در اختیارتان قرار می‌دهد.)

چند راهکار برای تشخیص سریع و به موقع خرابی گژنپین

 

نحوه تعویض گژنپین کیا چگونه است؟
نحوه تعویض گژنپین کیا چگونه است؟

 

روانکاری مدام این قطعه به‌دلیل وارد شدن ضربات شدید و ساییدگی دارای اهمیت زیادی است و باعث جلوگیری از خرابی آن می‌شود. در زیر چند راهکار را برای تشخیص سریع خرابی گژنپین و تعویض آن بیان می‌کنیم.

 تشخیص صدای گژنپین از یاتاقان

ممکن است به‌دلیل شباهت زیاد میان یاتاقان زدن موتور با صدای لقی گژنپین تشخیص این دو مشکل دشوار باشد. اگر از قسمت پایین موتور صدای بر خورد دو فلز شنیده شود که با افزایش دور موتور این صدا افزایش پیدا کند می‌توان تک تک جرقه‌های سیلندر را به نوبت قطع کرد. اگر جرقه سیلندر را قطع کردید و صدا قطع شد مطمئن باشد این مشکل صدای گژنپین از یاتاقان است.

آیا پس از هر بار تعمیر موتور باید گژنپین را تعویض کرد؟

در صورتی که موتور مورد بررسی قرار بگیرد اگر گژنپین دچار خمیدگی، لقی یا ترک‌های ریز روی آن باشد باید سریع تعویض شود. هر زمانی که شاتون و پیستون دچار مشکل شدند باید همراه با آنها گژنپین نیز تعویض نمود.

آیا تمامی خودرو دارای گژنپین هستند؟

هر خودرویی که  دارای موتور احتراق داخلی باشد در موتور آن از گژنپین استفاده شده است.

در پایان توصیه می‌شود اگر موتور خودرو شما دچار هرگونه آسیب و خرابی شده است سعی کنید پیچ‌ها و محل اتصالات میل لنگ، گژنپین، پیستون و شاتون را به دقت بررسی کنند.

در صورت بروز مشکل در هر کدام آن را تعویض نمایند. کردیدک به عنوان یکی از نمایندگی‌های مجاز لوازم یدکی کیا و هیوندا در طول چندین سال فعالیت افتخار دارد قطعات یدکی اورجینال و با کیفیت را در اختیار مشتریان خود قرار دهد. همه قطعات این فروشگاه اصل و از مراکز معتبر خارج از کشور به ایران صادر می‌شوند. همه سفارشات شما در کمترین زمان ممکن و با بهترین شیوه برای مشتریان به هر نقطه‌ای از ایران ارسال خواهد شد.