وبلاگ
نحوه تعویض سنسور دنده عقب
نحوه تعویض سنسور دنده عقب در کیا سراتو
در این مقاله با ما همراه باشید تا نحوه تعویض سنسور دنده عقب در کیا سراتو را به شما یاد بدهیم.
سنسور دنده عقب از جمله آپشنها و تجهیزاتی است که رواج فراوانی یافته است. با توجه به افزایش تعداد خودروها و ترافیک پرحجم در سطح معابر استفاده از سنسور بیش از پیش افزایش یافته است. کمبود محل پارک خودرو و نداشتن دید کامل عقب از جمله مواردی است که رانندگان با آن مشکل دارند.
سنسور دنده عقب سراتو در صورت حرکت به سمت عقب و یا پارک خودرو میتواند موجب جلوگیری از برخورد کنارهها و عقب خودرو به موانعی مانند خودروی عقبی، اجسام خارجی، جدول کنار خیابان و حتی برخورد به انسان یا کودکی باشد. عدم دید کامل در شب و در محلهای تاریک از دیگر مشکلات رانندگان هنگام حرکت به سمت عقب یا پارک خودرو است.
به همین دلیل با توجه به اهمیت سنسور امروزه اکثر خودروسازان اقدام به نصب سنسورهای پارک کردهاند. تمام قطعات کیا موتورز در تمام دستهبندیها از جمله قطعات موتوری و گیربکسی، قطعات برقی، قطعات جلوبندی و تعلیق، قطعات بدنه، قطعات سیستم تهویه و سیستم ترمز، قطعات مصرفی و قطعات جانبی با کد فنی مخصوص در اختیار شما قرار میگیرند.
زیرا بسیاری از قطعات خودروهای کیا مشترک هستند. به همین دلیل در زمان خرید لوازم یدکی کیا در ابتدا باید شماره شاسی خودروی خود را به کارشناس فروش کردیدک اعلام کنید تا با استعلام شاسی، کد فنی را پیدا کرده و قطعه مخصوص آن شماره شاسی را در اختیار شما قرار دهد.
تاریخچه سنسور دنده عقب خودرو
سنسور پارک در ابتدا با نام ReverseAid معرفی شد که محصولی از شرکت Sonic Pathfinder بود. فعالیت این شرکت در زمینه طراحی و تولید دستگاههای مخصوص نابینایان است. Dr Tony Heyes چهل و سه سال بر روی پروژه سنسور دنده عقب کار کرد. بعد از این مدت به یک شرکت خودروسازی به نام Jaguar در انگلستان پیشنهاد نصب این سنسور بر روی خودرو را داد که رد شد.
سپس با سازندگان محلی صحبت کرد و سنسور دنده عقب بر روی خودروهای بزرگ مانند کامیون، تریلی و تراکتور نصب کرد. در آن زمان تعداد بسیار کمی روی ماشین شخصی سنسور پارک نصب کردند. چون برای نصب باید سپر یا خودرو را با دریل سوراخ میکردند. هر سیستم سنسور پارک حاوی یک یونیت مرکزی جهت تجزیه و تحلیل سینگالهای ورودی و خروجی، سیمهای رابط، چند عدد چشمی و یا سنسور خروجی، یک صفحه نمایشگر (LCD) با علائم هشدار دهنده و نشان دهنده فاصله و همچنین بازر یا همان صدای هشدار دهنده است. در صورت نیاز میتوانید مقالات معرفی 5 قطعه موتوری مهم در خودروهای کیاو مقایسه کیا سراتو و هیوندای النترا را مطالعه کنید.
سنسور دنده عقب چگونه کار میکند؟
تعداد سنسورهای دنده عقب روی سپر عقب خودرو معمولا دو یا چهار تا چشمی سنسور است. ماشینهای ارزان تر 2 و خودروهای گرانتر دارای 4 سنسور دنده روی سپر عقب خود هستند. حتی بعضی از خودروهای لوکس شش سنسور دارند. نحوه هشدار دادن سنسور به راننده به این شکل است که هر چه عقب خودرو به مانع نزدیکتر شود صدا و شدت چشمک لامپ LED روی نمایشگر بیشتر خواهند شد.
در بعضی از ماشینهای پیشرفتهتر از این سنسور در سپر جلو هم استفاده میشود. البته سنسورهای فاصله سنج جلوی خودرو در سرعتهای پایینتری ( مثلا زیر 15 کیلومتر در ساعت) فعال میشوند و دنده هم حتماً باید در حالت حرکت به جلو باشد. هنگامی که راننده دنده عقب را درگیر میکند سنسورهای پارک عقب به طور خودکار فعال میشوند و امواج فراصوت ارسال میکنند.
وقتی این امواج به جسم نزدیک برخورد میکنند منعکس شده و دوباره توسط حسگرها گرفته میشوند. براساس زمان سپری شده بین ارسال و بازپس گیری امواج ECU فاصله جسم را از وسیله نقلیه محاسبه میکند زمانی که وسیله نقلیه به یک شی نزدیک میشود سیستم با صدا یا یک سیگنال دیداری روی داشبورد به راننده هشدار میدهد.
با پیشروی بیشتر وسیله نقلیه به سمت جسم شدت صدای زنگ هشدار بیشتر میشود. علاوه بر این سنسورها برخی از تولیدکنندگان وسایل نقلیه دوربینهایی را نیز تهیه میکنند تا دید دقیقتری از منطقه پشت خودرو داشته باشند.
مزایای سنسور دنده عقب در کیا سراتو
بسیاری از وسایل نقلیه مدرن دارای نقاط کور بزرگی هستند که میتواند پارکینگ و چرخش را با مشکل روبرو کند. سنسورهای دنده عقب به شما کمک میکنند تا در مکانهای کوچک حرکت کنید همچنین به شما در مورد چیزهایی که ممکن است در پشت وسیله نقلیه شما باشد هشدار میدهند. کاهش در نقاط کور اطراف خودرو کار دشوار پارک در فضاهای باریک را آسان میکند. درک بهتر از منطقه پشت وسیله نقلیه احتمال آسیب رسیدن به وسیله نقلیه یا سایر اشیاء مجاور را کاهش میدهد.
سنسور دنده عقب کجای خودرو قرار دارد؟
سنسور دنده عقب سراتو یکی از قطعات حساس و بسیار مهم این خودرو است. اگر نامی از سنسور پارک سراتو یا سنسور سپر عقب سراتو هم شنیدید به همین سنسورهای دنده عقب گفته میشود. هنگامی که راننده ماشین را در حالت دنده عقب قرار میدهد سنسورهای پارک عقب فعال شده و با شروع حرکت به سمت عقب هر سنسور تا شعاع چند متری خود را اسکن میکند. تعداد چشمیهایی که بر روی سپر عقب خودرو نصب میشود معمولاً دو یا چهار عدد است.
بهترین زمان تعویض سنسور دنده عقب کیا
با توجه به تکنولوژی ساخت چشمی های سنسور دنده عقب این سنسورها در برابر نفوذ آب و گرد و غبار و سرما یا گرما مقاوم بوده به صورتی که حتی شستشوی خودرو نیز نمی تواند در عملکرد آن ها خللی ایجاد کند. در پایان فراموش نکنید که کیت اصلی این سنسورها در برابر نفوذ آب مقاوم نبوده و در صورت ورود آب صدمه می بینند و به همین دلیل در فضای داخل خودرو تعبیه می شود، ولی می توان گفت که سرما و گرما تأثیری در عملکرد کیت سنسور عقب خودرو ندارد.حتی اگر راننده هم ماهری باشید باز هم نمیتوانید به این نقاط کور تسلط داشته باشید.
برای رفع این مشکل طراحان سنسور دنده عقب را برای افزایش امنیت رانندگی تولید کردند که تسلط راننده را به نقاط کور افزایش میدهد. با توجه به موارد مذکور تنها راه دستیابی به تسلط کامل بر ماشین در زمان حرکت در دنده عقب و پارک کردن نصب سنسور دنده عقب است. این سیستم رانندگی را آسانتر و ایمنتر میکند.
سنسور دنده عقب بر روی سپر عقب اتومبیل نصب میگردد البته نصب سنسور دنده عقب کاری نیست که به آسانی و توسط هر فرد عادی انجام شود. توجه داشته باشید که نصب این سیستم باید حتماً توسط فرد متخصص و ماهر انجام شود. زیرا این وسیله مانند دزدگیر خودرو در صورت نصب نادرست کارایی چندانی نخواهد داشت.